sibirisk-katt-testhem

Testhem

Testhem sibirisk katt i stockholm. Kom o testa din allergi för sibirisk katt hemma hos oss. Vi tar emot besökare för att testa allergi mot sibirisk katt.

Den Sibiriska katten är känd för att ha lägre nivåer av allergenet FelD1. FelD1 är katternas huvudallergen och det som 90% av alla kattallergiker reagerar mot.

Är du allergisk mot katt men nyfiken på om du trots allt kanske kan tåla den Sibiriska katten? Då är det bra att ”testa sin allergi” i ett, men gärna flera testhem innan man köper en sibbe.

OBS! Vi tar ej emot besökare just nu pga. Covid-19

Hur ett besök går till

Jag kommer ta emot besökare i mån av tid. Besöket tar ca 45 minuter, under denna tid får du klappa och gosa med mina sibiriska katter. Jag ställer såklart även upp och berättar mer om rasen samt svarar på ev. frågor. Jag har inga andra pälsdjur i hemmet.

Ni kommer få med Er en handduk som vi stryker mot katterna och som ni får ta hem och sedan sova med över natten. Detta för att testa allergin ytterligare. Handdukarna är nya och tvättade en gång med tvättmedel rekommenderat av astma och allergiförbundet.

Man ska ha i åtanke att katternas allergennivå är helt individuell. Även om man tål de sibiriska katter man har träffat tidigare, så behöver det tyvärr inte betyda att man kommer tåla den katt man själv skaffar. Även två katter med lägre FelD1 halter kan få ungar i kullen ha en högre allergen-nivå.

Att tänka på innan besöket

* Under allergitestet ska man inte ha någon annan pågående allergisk reaktion (ex. pollen). Är man pollenallergiker så är det inte rekommenderat att besöka ett testhem under pollensäsongen.

* Man ska inte heller ha en pågående infektion i kroppen under allergibesöket, ex. förkylning.

* Allergitabletter är såklart bra att ha med sig, men undvik att ta dessa innan besöket. Helst så ska man inte ha tagit allergitabletter den närmsta tiden innan man besöker testhem

Köpa katt av oss

Har ni testat allergi hos oss och vill köpa en sibirisk katt? Håll utkik på våra planerade och aktuella kullar under kattungar.

Man ska tänka på inför köpet, att kattungar är mer allergena i början. Man kan därmed känna av viss allergi de 3-4 första veckorna innan det lägger sig. En luftrenare kan hjälpa under denna tid.

Skulle det trots att bli ohållbart så hjälper jag givetvis till med att omplacera katten.

Boka ett besök hos oss

Jag tar emot besökare i mån av tid. Det går bra att mejla oss på info@voyakas.se för att boka in ett besök.

Varje besök kostar 500kr och det ingår en handduk som vi stryker mot katterna som ni får ta med hem och sova på, för att testa allergin ytterligare.