Köpa sibirisk kattunge

Att köpa en kattunge är ett stort beslut, det är viktigt att Ert kattungeköp är väl genomtänkt då detta är en kompis som förhoppningsvis kommer att leva många år framöver. Vi uppdaterar ständigt vår sida kattungar med våra planerade kullar och lediga kattungar.

Kattungarna får med sig ett rejält startkit med leksaker, mat, godis, en filt mm vid flytt. Jag kommer såklart alltid ställa upp vid ev. frågor eller funderingar, för vissa katter där jag vill följa upp med information om linjerna betalar jag även HCM-test. Kattungarnas föräldrar har såklart hälsotestats för HCM, FIV/FeLV,CS, pk-def, blodgrupp och i vissa fall PKD.

 

För mig är det viktigt att alla känner sig nöjda och trygga i köpet av en kattunge från oss. Jag följer givetvis de rekommendationer och lagar som gäller vid försäljning av kattungar som ni kan se nedan;

Kattungarna är;

* Leveransklara vid 14 veckor
* Avmaskade / Kolla masken
* ID märkta med mikrochip
* Besiktigade inom 7 dagar
* Grundvaccinerade mot kattpest/kattsnuva

Kattungarna har;

* Stamtavla
* Registrerats i SVERAK
* 3 års dolda felförsäkring genom Agria
* Kattungepaket de får med sig vid flytt (med lite kattmat, godis, leksaker, information mm)

Föräldrarnas hälsotester;

* FIV/FeLV
* HCM
* PKD
* MyCatDNA med bla. pk-def, cs-genen, blodgrupp mm.

Kattungarna är;

* Socialiserade
* Vana vid barn
* Rumsrena
* Uppfödda på kvalitétsfoder

Inför Ert kattungeköp

Att skaffa en katt är ett stort beslut som bör tänkas över ordentligt, en katt lever vanligtvis 15 år men kan bli äldre än så. Den ekonomiska biten är också att tänka på, förutom inköpspriset för katten tillkommer kostnader för foder, försäkring, ev. veterinärbesök mm.

Är någon i familjen allergisk? Det finns testhem man kan besöka för att gosa/lukta på en sibirisk katt för att se om man får någon allergisk reaktion, detta är dock ingen garanti för att man tål alla sibiriska katter då varje katt har olika halter av allergener. Jag ställer även upp som testhem mot en kostnad om 500kr per besök. Ni får då besöka oss och träffa våra katter, besöket tar ca 1 timme och ni får med en handduk som vi stryker mot katten, handduken kan ni sova med över natten för att testa allergin ytterligare, läs mer under Testhem.

Då jag framöver kommer spara kattungar ur mina kullar eller importerar katter kommer jag ev. behöva fodervärdar. När det blir aktuellt kommer informationen komma upp på hemsidan men det går bra att skicka ett intressemejl ändå!

Som fodervärd innebär det att man inte betalar något inköpspris för katten alt. halva priset. Jag kommer då istället vilja ha x-antal parningar/kullar. När dessa är klara så övergår katten kostnadsfritt till Er.

Under tiden ni är fodervärd så betalar ni för mat, sand, ev. veterinärbesök mm. Men jag betalar försäkring, hälsotester, Ev. Utställningar och kostnader kring avel som exempelvis mat, sand mm. till kattmamman och ungarna samt avelsrelaterade veterinärbesök.

Att bli fodervärd är inte att likna med att få en gratis katt, även om man inte betalar något inköpspris så tillkommer det en del ”arbete” genom att ta emot katthonor för parning eller att ha en kull hemma. Att bli fodervärd är en jättebra start för den som är sugen på att själv bli uppfödare och vill lära sig mer!

Jag säljer inga kattungar till NEM, SIB/NEM-mix uppfödare eller till uppfödare som avlar på otillåtna färger eller ej godkända färger (choklad, kanel, bimetallic mm.)

Jag vill inte heller att de katter som säljs till sällskap används för blandrasavel.