Sibirisk katt uppfödare

Uppfödning av Sibirisk Katt

Amanda Hedrén heter jag och jag är en Sibirisk katt uppfödare belägen i Stockholm. Jag föder upp sibiriska katter i hemmamiljö med fokus på rastypiska, friska, hälsotestade och traditionella sibiriska katter.

Med traditionella sibiriska katter menar jag att jag inte kommer blanda in syskonrasen Neva Masquerade (NEM) i mina katter. Jag kommer fokusera på att långsiktigt försöka arbeta bort de ev. NEM som finns i mina katters stamtavlor för att få katter framöver med 0st NEM i stamtavlan på 10 generationer. Jag fick upp ögonen för detta sätt att avla på sibirisk katter när jag b.la. läste stamtavlorna ingående, läste fakta/historia om rasen samt kom i kontakt med uppfödare utomlands som avlar på samma sätt dvs. För att bevara den traditionella sibiriska katten.

För att få in lite ”nya” linjer till Sverige samt att ”fräscha upp” de linjer som redan finns kommer jag främst att importera mina avelskatter.

Att hälsotesta mina katter regelbundet är en självklarhet för mig. Information om testerna kommer synas under katternas sidor så fort dom är gjorda. Samtliga katter kommer vara testade innan första parningen, HCM tester kommer göras enligt hälsoprogrammet.

Fodervärd

Är du intresserad av att bli fodervärd åt en Sibirisk Kattunge?

Fodervärd sibirisk kattunge

Fodervärd sibirisk kattunge. Vill du bli fodervärd åt en sibirisk kattunge? Vi kommer söka fodervärdar åt våra kattungar samt framtida importerade katter framöver.

Nyheter

Här kommer jag uppdatera med vad som är på gång här hos SE*Voyakas. Kommande utställningar, parningar, kattungar, fodervärdar sökes mm. kommer att synas här under. Finns ytterligare information under något ämne kommer en knapp med en länk att synas.

UK Utställning
17-18/6

På utställningen i Uppsala kommer jag att ställa ut Barry (BG*Barry Sibimira) och Sassa (RU*Sharlotta Grasiona).

Kattungar!

Den 29 April föddes en ensam hona i kullen, vi söker fodervärd till henne, mejla eller ring vid intresse!

Kattungar i Höst/Vinter 2017!

Sassa kommer att paras med Barry någon gång under hösten 2017!

Sibirisk Katt Stockholm

Sibirisk Katt Stockholm . Sibiriska kattungar och planerade kullar. Fodervärd åt sibirisk katt stockholm.

Köpa sibirisk katt

Köpa sibirisk katt? Följ oss på facebook, där lägger vi upp information när våra kullar är födda och när vi har nya planerade kullar.

Följ oss på Facebook!

Följ oss på Facebook!

Information om födda kattungar och planerade kullar.

Information om födda kattungar och planerade kullar.

sibirisk katt facebook

Kontakt

Amanda Hedrén, SE*VOYAKAS

Åkersberga, Stockholm

Tel: 073-501 39 38

Email: info@voyakas.se

Back to Top